Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat joi că autoritățile din capitala rusă vor sprijini redeschiderea restaurantelor McDonald's sub noul brand rusesc și că meniul lor va rămâne același, o încălcare a acordului semnat cu compania americană.

Restaurant McDonald's din RusiaFoto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

„Rețeaua de restaurante cu prețuri accesibile va continua să funcționeze și să se dezvolte. Cu sprijinul guvernului de la Moscova, noul proprietar rus va păstra rețeaua existentă de magazine de fast-food, forța de muncă, meniul obișnuit și standardele de servicii”, a declarat Sobianin, citat de Interfax.

Primarul Moscovei a remarcat că plecarea McDonald's din Moscova a fost evaluată „ca o pierdere uriașă, o catastrofă” de către compania americană.

„S-a dovedit că 95% din toate produsele, sau chiar 98%, sunt produse rusești, tehnologii rusești (...) trebuie doar să le puneți laolaltă, să le împachetați și să le vindeți corect”, a transmis el angajaților lanțului de restaurante.

Noul lanț rusesc nu are voie să folosească meniurile McDonald's

McDonald's a anunțat la jumătatea lunii mai că se retrage definitiv din Rusia după ce și-a suspendat temporar activitățile și închis toate restaurantele din țară în data de 8 martie în semn de protest față de războiul din Ucraina.

Compania americană a continuat să își plătească angajații din Rusia în perioada în care restaurantele au rămas închise.

Acordul de vânzare către omul de afaceri rus care a preluat activele pe care McDonald's le deține în Rusia stipulează că noul brand nu va putea folosi numele, sigla, dar nici meniurile companiei americane.

De altfel, emblematicele sigle „M” ale McDonald's au început să fie date jos în Rusia.

Urmărește ultimele evoluții din a 92-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.