Papa Francisc i-a spus sâmbătă unui copil din Ucraina că vrea să viziteze Ucraina și că săptămâna viitoare va discuta cu oficialii ucraineni o posibilă călătorie la Kiev, potrivit CNN.

Papa FranciscFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Papa Francisc a primit mai mulți copii la Vatican, iar potrivit unei transcrieri a biroului de presă al Sfântului Scaun, un copil ucrainean, Sachar, i s-a adresat: „Nu am o întrebare, ci mai degrabă o cerere: poți să vii în Ucraina să salvezi toți copiii care suferă acolo acum?”.

Papa Francisc a răspuns:

  • „Mă bucur că sunteți aici. Mă gândesc mult la copiii din Ucraina și de aceea am trimis niște cardinali să ajute acolo și să fie aproape de toți oamenii, de copii.
  • Aș vrea să merg în Ucraina. Trebuie doar să aștepți momentul să o faci, știi, pentru că nu este ușor să iei o decizie care poate face mai mult rău lumii întregi decât bine.
  • Trebuie să caut momentul potrivit pentru a o face. Săptămâna viitoare voi primi reprezentanți ai Guvernului Ucrainei, care vor veni să vorbească, și să vorbească despre posibila mea vizită acolo. Să vedem ce se întâmplă”.