Stagiul de pregătire militară a deputaților și angajaților din aparatul Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a fost amânat pentru o dată ulterioară, relatează Interfax.

Afis electoral in RusiaFoto: Dmitry Lovetsky / Associated Press / Profimedia Images

Anunțul a fost făcut de Alexandr Hinștein, șeful comisiei pentru politica informațională a Dumei de Stat.

„Tabăra de pregătire militară din iunie pentru deputați și angajați ai aparatului Dumei de Stat a fost amânată pentru o dată ulterioară”, a scris el miercuri pe canalul său Telegram. Tabăra trebuia să aibă loc în perioada 7-10 iunie, potrivit Interfax.

Hinștein a publicat de asemenea o scrisoare a ministerului rus al Apărării care a luat decizia, fiind cel responsabil cu organizarea stagiului de pregătire.

Își pregătește Rusia deputații de război?

Documentul notează că „ținând cont de interesul reprezentanților Dumei de Stat de a ridica nivelul de pregătire militară, aceștia vor primi informații suplimentare despre datele exacte de desfășurare a orelor de învățământ și metodologie”.

La sfârșitul lunii aprilie președintele Vladimir Putin i-a acordat titlul de „Erou al Rusiei” lui Adam Delimhanov, un deputat cecen ce s-a oferit voluntar să lupte în Ucraina.

Adam Delimhanov s-a numărat printre voluntarii trimiși din Cecenia pentru a participa la războiul din Ucraina după ce Ramzan Kadîrov a anunțat încă de pe 25 februarie mobilizarea a mii de luptători ceceni în capitala Groznîi.

Urmărește ultimele evoluții din a 91-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.