Armata americană are o bază de date cu aproximativ 400 de întâlniri cu OZN-uri raportate, a dezvăluit astăzi un oficial în cadrul primei audieri publice a Congresului pe această temă din 1966, potrivit Axios.

Obiect zburator neidentificat in SUAFoto: Captura YouTube
  • Raportările "sunt frecvente și continuă".
  • Au existat 11 incidente la limită între obiecte necunoscute și mijloace militare americane, a declarat directorul adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray.
  • Membrii serviciilor americane nu au înregistrat nicio coliziune sau comunicare directă cu fenomene aeriene neidentificate, a precizat Bray.

Pentagonul a făcut vâlvă anul trecut când a publicat un raport în care spunea că nu a găsit nicio dovadă a existenței extratereștrilor în urma acestor incidente.

Unele videoclipuri din rapoarte au fost publicate de Pentagon în 2020, inclusiv imagini înregistrate de camerele cu infraroșu montate pe avioane de luptă.

Pentagonul atribuie frecvența crescută a observațiilor prezenței crescute a dronelor comerciale în apropierea unităților militare și la îmbunătățirea echipamentelor de senzori care detectează resturi în spațiul aerian militar, a precizat Bray.

Frecvența ar putea fi atribuită și faptului că Pentagonul a încurajat recent membrii serviciilor militare să raporteze orice lucru anormal în timp ce se află pe mare sau în zbor.

Concluzia: Anchetatorii nu au găsit niciun material de epavă "care să nu fie în concordanță cu faptul că ar fi de origine terestră", a spus Bray.