Poliţia germană investighează o descoperire suspectă făcută vineri la birourile agenţiei ruse de ştiri RIA Novosti din Berlin, informează DPA și Agerpres. Vineri după-amiază, ofiţerii au găsit un obiect necunoscut şi nu au putut stabili imediat dacă acesta ar putea prezenta vreun pericol.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agenţia însăşi, într-o postare pe Telegram, a descris obiectul ca fiind o canistră înfăşurată cu fire şi a spus că a fost găsită în spaţiile de locuit ale unora dintre corespondenţii săi de la faţa locului.

''Tehnicienii noştri criminalişti analizează acum dacă a existat sau nu un pericol'', a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berlin, Thilo Calbitz.

''Nu putem spune încă dacă a fost periculos sau nu sau dacă aceasta este ideea cuiva de glumă proastă'', a adăugat Calbitz. Mai multe detalii vor fi disponibile cel mai devreme sâmbătă.

Poliţia nu a putut spune dacă incidentul a fost un atac asupra clădirii agenţiei de presă. De asemenea, nu au fost cunoscute alte detalii, în special dacă există o legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

-----------