Un incendiu uriaș a izbucnit vineri în orașul rusesc Vladikavkaz, capitala Oseției de Nord, anunță presa locală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incendiul a izbucnit la piața Vikalina din oraș, cel puțin două depozite arzând necontrolat, potrivit autorităților locale responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență.

Potrivit martorilor oculari, deasupra pieței au apărut nori de fum negru în jurul orei 10 dimineața, aceștia putând fi văzuți acum de oriunde din oraș.

Autoritățile locale citate de agenția TASS afirmă că incendiul a cuprins o suprafață de 4.500 de metri pătrați dar că flăcările au fost stinse complet la ora 14:20.

Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit numeroase înregistrări video cu incendiul.

Incendii în serie în Rusia

Acesta este ultimul dintr-o serie de incendii care au izbucnit în ultimele săptămâni în Rusia, unii utilizatori ai platformelor de socializare afirmând că acestea ar putea fi provocate de sabotori ce se opun războiului din Ucraina.

Unii pun incendiile din apropierea graniței cu Ucraina sau în teritoriile ocupate de forțele rusești pe seama partizanilor ucraineni sau a unor membri ai trupelor speciale.

Unul dintre aceste incendii a izbucnit pe 21 aprilie la Institutul Central de Cercetare pentru Apărare Aerospațială al Rusiei din Tver, cel puțin 19 persoane pierzându-și viața, potrivit ultimului bilanț oficial.

Rezultatele investigației desfășurată de autoritățile locale afirmă că incendiul a izbucnit într-unul dintre birourile institutului militar.

Autoritățile ruse nu au făcut deocamdată nicio legătură între aceste incendii în mod oficial însă mediul online speculează intens că ele ar fi provocate deliberat, mai ales după ce săptămâna aceasta s-au viralizat imagini cu atacarea unui birou de recrutare din Siberia cu cocktailuri Molotov în timpul nopții.