Numărul de decese provocate de incendiul de la Institutului Central de Cercetare pentru Apărare Aerospațială al Rusiei din Tver a urcat la 19 persoane, relatează Interfax.

Incendiu la institutul de cercetari pentru aparare din TverFoto: Igor Stasyuk / TASS / Profimedia Images

„În acest moment, numărul deceselor confirmat oficial este de 19 persoane”, se arată într-un comunicat remis presei de autoritățile locale. Numărul anterior raportat de acestea a fost de 18 decese, după ce inițial s-au anunțat 7 decese în incendiul izbucnit pe 21 aprilie.

Alte 27 de persoane au fost rănite, dintre care 13 au fost internate în spital.

„În numele guvernatorului regiunii, asigurăm măsuri de sprijin pentru familiile victimelor, precum și cei răniți în incendiul din clădirea Institutului de Cercetare din regiunea Kazahstanului de Est. Asistența pentru familiile care au pierdut persoanele dragi vor fi furnizate după identificarea cadavrelor victimelor”, mai afirmă comunicatul de presă.

Incendiul de la Institutul de Cercetare pentru Apărare a izbucnit într-unul dintre birourile clădirii

Potrivit martorilor citați de postul de televiziune, mai mulți angajați ai institutului au fost nevoiți să sară pe ferestrele de la etajele superioare pentru a scăpa de flăcările care au cuprins 1.000 de metri pătrați de spațiu.

Rezultatele investigației desfășurată de autoritățile locale afirmă că incendiul a izbucnit într-unul dintre birourile institutului militar.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, institutul este implicat în cercetări legate de apărarea aerospațială rusă, precum și în dezvoltarea de noi sisteme de apărare antiaeriană.

Acesta este de asemenea institutul în care au fost proiectate temutele rachete de croazieră Iskander folosite de forțele armate ale Rusiei și în Ucraina.