Cel puțin șapte persoane au murit într-un incendiu de proporții la un institut de cercetare militară din Tver, la 160 km de Moscova, au anunțat echipele de salvare, potrivit agențiilor de presă rusești, citate de AFP.

Avioane rusestiFoto: Ministerul rus al Apararii

Televiziunea rusă a prezentat imagini cu fumul negru și gros care se ridica din clădirea impunătoare cu patru etaje, de culoare galbenă și maro, a Institutului Central de Cercetare al Forțelor Aerospațiale Ruse.

Potrivit martorilor citați de postul de televiziune, mai mulți angajați ai institutului au fost nevoiți să sară pe ferestrele de la etajele superioare pentru a scăpa de flăcările care au cuprins 1.000 de metri pătrați de spațiu.

"Potrivit ultimelor informații, bilanțul incendiului a crescut la șapte morți", a declarat un purtător de cuvânt al salvatorilor pentru agenția de presă Ria Novosti. Un raport anterior a estimat că numărul morților este de cinci, iar cel al răniților de aproximativ 20.

Mai mulți răniți au fost spitalizați, dintre care trei la terapie intensivă, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului regional din Tver, citat de agenția oficială TASS.

Potrivit primelor informații, incendiul s-ar putea datora instalației electrice învechite a clădirii, potrivit TASS.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, institutul este implicat în cercetări legate de apărarea aerospațială rusă, precum și în dezvoltarea de noi sisteme de apărare antiaeriană.

Incendiile mortale, adesea cauzate de instalațiile electrice necorespunzătoare sau de nerespectarea standardelor de siguranță, rămân frecvente în Rusia.