În acest an, în Republica Moldova nu va mai exista o paradă de 9 Mai, însă se vor desfășura mai multe evenimente pentru a-i comemora pe cei căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat Maia Sandu, precizând că "cei care își propun să destabilizeze situația vor fi sancționați", scrie deschide.md.

Maia SanduFoto: Facebook Maia Sandu
  • „Parada nu se organizează în Republica Moldova de 9 mai. Se pot organiza tot felul de mitinguri, evenimente pașnice, comemorarea celor care și-au pierdut viață în cel de-al Doilea Război Mondial.
  • Sunt lucruri acceptate, potrivite în forma în care ele sunt pentru comemorare și nu pentru incitare la ură, nu pentru promovarea războiului sau alte lucruri de acest fel. (...) Sunt oameni care comemorează, sunt oameni care fac spectacol. Cei care fac spectacol trebuie să respecte legea. (...) Am auzite tot feluri de planuri pe care le-au anunțat.
  • Organele de ordine trebuie să fie la datorie să mențină ordinea, dar repet, cei care își propun să destabilizeze situația, trebuie să știe că vor fi sancționați”, a declarat Maia Sandu.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a anunțat pentru ziua de 9 mai organizarea „Paradei Victoriei” și „Regimentul Nemuritor”, după ce Maia Sandu a promulgat, în 19 aprilie, legea privind interzicerea pe teritoriul țării a simbolurilor care propagă războiul.

---

Urmărește ultimele evoluții din a 64-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.