Derek Chauvin, fostul ofițer al Poliției din Minneapolis găsit vinovat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, a atacat la apel condamnarea, argumentând că judecătorul de caz a făcut abuz de puterile sale discreționare și a comis mai multe erori în timpul procesului, relatează Reuters.

Derek ChauvinFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Avocații lui Chauvin au enumerat 14 probleme diferite în apelul înaintat luni Curții de Apel din statul Minnesota, printre acestea numărându-se și faptul că judecătorul Peter Cahill a refuzat să mute procesul din Comitatul Hennepin, care include orașul Minneapolis.

Echipa de apărare a fostului polițist susține că decizia juraților a fost influențată de relatările mass-media cu privire la moartea lui Floyd și proces.

„Relatările media copleșitoare i-au expus pe jurați în fiecare zi la știri care îl demonizau pe Chauvin și glorificau pe Floyd, acestea fiind mai mult decât suficiente pentru a prezuma un prejudiciu”, afirmă apelul înaintat de avocații lui Derek Chauvin.

Derek Chauvin a fost condamnat la peste 22 de ani de închisoare

Acesta a fost găsit vinovat în luna aprilie a anului trecut de uciderea lui George Floyd în timpul unei tentative de arestare a acestuia din 2020. Chauvin a fost condamnat pe 21 iunie 2021 la 22 de ani și jumătate de închisoare.

Verdictul a fost amplu perceput ca unul de reper împotriva folosirii disproporționate a forței de către poliția din Statele Unite împotriva afro-americanilor.

Apelul de 82 de pagini depus de avocații lui Chauvin cere Curții de Apel să întoarcă verdictul și să dispună un nou proces sau să rejudece sentința primită de acesta.

Avocații lui Derek Chauvin îi atacă de asemenea și pe procurorii de caz, acuzându-i că nu au prezentat toate dovezile pe care le aveau și că au pregătit în mod impropriu martorii pentru depoziție.