Președintele rus, Vladimir Putin, nu planifică vreo discuție cu președinta Rep. Moldova Maia Sandu, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov citat de Unimedia.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia Images

”Nu, la momentul actual nu este planificat vreun dialog. Nu avem în plan”, a răspuns Peskov întrebat despre posibilitatea unei discuții cu președinta Rep. Moldova Maia Sandu în contextul ultimelor incidente din regiunea separatistă pro-rusă Transnistria.

Kreminul a mai transmis că urmărește îndeaproape evenimentele din regiunea separatistă pro-rusă de pe teritoriul Rep. Moldova și că informațiile care vin dea colo sunt un motiv de ”serioasă îngrijorare” pentru Rusia.

Maia Sandu a convocat ședința de urgență a Consiliului Suprem de apărare a Țării.

Moscova a acuzat marți că un centru radio din Transnistria care difuza programe în limba rusă a fost aruncat în aer de „persoane necunoscute”.

Explozia de la centrul radio a avut loc o zi după ce presa rusă a scris luni că mai multe explozii au avut loc lângă o clădire a autorităților separatiste din Transnistria, fotografii distribuite pe Telegram arătând ferestre sparte, dar și două lansatoare de grenade folosite pe o stradă în apropierea clădirii.