Activitatea ambasadei Rusiei la Washington este "blocată", conturile bancare fiind închise, iar personalul primind amenințări, a declarat duminică ambasadorul Anatoli Antonov, citat de agenția de presă de stat RIA, potrivit Reuters.

Anatoli AntonovFoto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

"Ambasada este în esență blocată de entități guvernamentale americane. Conturile celor două consulate ale noastre din Houston și New York au fost închise de Bank of America", a declarat Antonov.

"Primim amenințări atât prin telefon, cât și prin scrisori... La un moment dat, chiar și ieșirea din ambasadă a fost blocată", a adăugat el.

Rusia și Statele Unite sunt într-o dispută privind dimensiunile și funcționarea misiunilor lor diplomatice cu mult timp înainte ca președintele Vladimir Putin să lanseze ceea ce el numește "operațiunea militară specială" împotriva Ucrainei la 24 februarie.

De atunci, ambasadele rusești din Europa au fost, de asemenea, sub presiune și peste 300 de diplomați ruși au fost expulzați din capitalele europene, Moscova răspunzând cu aceeași monedă.

Ambasadorul rus în Polonia a declarat săptămâna trecută că blocarea - luna trecută - a conturilor bancare ale ambasadei sale ar putea, în cele din urmă, să o împiedice să funcționeze, caz în care Rusia ar bloca activitatea ambasadei poloneze la Moscova.