Premierul Marii Britanii Boris Johnson și ministrul său de finanțe, Rishi Sunak, vor fi amendați pentru organizarea unor petreceri ilegale la Downing Street, în timpul carantinei impuse pentru oprirea răspândirii coronavirusului, relatează Reuters și BBC. Soția premierului va fi de asemenea amendată.

Boris JohnsonFoto: Gov.uk

Poliția a investigat 12 evenimente la biroul premierului Johnson din Downing Street și la Biroul Cabinetului, după ce o anchetă a constatat că personalul său s-a bucurat de petreceri cu alcool într-o perioadă în care adunările erau interzise.

Liderul britanic a participat la câteva dintre evenimente.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a spus că premierul și ministrul Finanțelor au fost informați că urmează să fie notificați cu privire la aceste amenzi.

Unele dintre evenimente au avut loc atunci când oamenii nu au putut să participe nici măcar la înmormântări sau să-și ia rămas bun de la cei dragi care au murit în spital din cauza regulilor stabilite de guvernul lui Johnson.

După ce au ieșit la iveală primele informații despre aceste petreceri, la sfârșitul anului 2021, Johnson a spus că toate regulile au fost respectate, deși ulterior și-a cerut scuze parlamentului pentru participarea la un eveniment, despre care a spus că a considerat că este legat de muncă. El și-a cerut scuze, de asemenea, Reginei Elisabeta pentru o altă petrecere la care a participat personalul său în ajunul înmormântării soțului ei.

Până acum 50 de amenzi au fost date.

De asemenea, și soția prim-ministrului Boris Johnson, Carrie, a fost anunțată de poliție că va fi amendată pentru încălcarea măsurilor de izolare din cauza COVID-19, a declarat marți purtătorul de cuvânt al acesteia.

„Doamna Johnson poate confirma că a fost notificată că va primi o notificare cu amendă fixă ​​(FPN). Ea nu a primit încă alte detalii despre natura acestei amenzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Carrie într-un comunicat.