Rusia a organizat exerciții de război în Kaliningrad - o enclavă la Marea Baltică, situată între Polonia și Lituania - a transmis Interfax, citând Comandamentul Flotei Baltice, exercițiul venind la câteva zile după ce un oficial de rang înalt a avertizat țările europene împotriva oricărei potențiale acțiuni împotriva Kaliningradului.

KaliningradFoto: Google Maps

„Până la 1.000 de militari... și peste 60 de unități cu echipament militar au fost implicate", a declarat serviciul de presă al Comandamentului Flotei ruse din Marea Baltică, potrivit Interfax, preluat de Reuters.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 și bombardiere Su-24 de linia întâi ale aviației navale au efectuat peste noapte un antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ținte aeriene și terestre de viteză redusă, posturi de comandă și echipamente militare în Kaliningrad, a precizat Interfax.

Rușii nu au oferit un motiv pentru exerciții și nici nu a precizat dacă au fost planificate.

Ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grushko, a avertizat miercuri țările europene contra oricărei acțiuni potențiale împotriva exclavei rusești Kaliningrad, spunând că „acest lucru ar însemna să ne jucăm cu focul".