YouTube a blocat televiziunea Duma TV, care transmite de la camera inferioară a parlamentului rus, ceea ce a atras un răspuns furios din partea oficialilor Moscovei, care au declarat că cel mai popular serviciu de streaming din lume ar putea fi supus unor restricții, transmite Reuters,

Maria ZaharovaFoto: - / Sputnik / Profimedia

Sâmbătă, un mesaj de pe YouTube a anunțat că canalul Duma a fost "închis pentru o încălcare a termenilor de utilizare a serviciului YouTube".

„Din câte se pare, YouTube și-a semnat singur mandatul. Salvați conținutul, transferați-l (pe) platformele rusești. Și grăbiți-vă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, pe serviciul de mesagerie Telegram.

Organismul de supraveghere a comunicațiilor Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

„Compania americană de IT aderă la o poziție pronunțat antirusească în războiul informațional declanșat de Occident împotriva țării noastre", a transmis Roskomnadzor.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei, a declarat că demersul YouTube este o dovadă în plus a încălcării drepturilor și libertăților de către Washington.

"SUA vrea să obțină un monopol asupra promovării informațiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru", a scris Volodin pe Telegram.

Rusia a restricționat deja accesul la Twitter și la platformele emblematice ale Meta - Facebook și Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina, la 24 februarie.