Marea Britanie a anunțat că a impus noi sancțiuni, contra unor personalități și lideri militari proeminenți din Rusia, inclusiv împotriva lui Serghei Brilev, un propagandist care deține canalul de știri Russia Today (RT), notează Guardian.

Generalul Mihail Mizintsev, șeful Centrului de control al Apărării Naționale din RusiaFoto: Olga Balashova / TASS / Profimedia

Alte personalități rusești care sunt vizate de sancțiuni: Aleksandr Zharov, directorul executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov, directorul general al RT și Anton Anisimov, șeful Sputnik International Broadcasting.

Colonelul general Mihail Mizintsev, supranumit "măcelarul de la Mariupol", se numără, de asemenea, printre cele 14 noi adăugiri pe lista de sancțiuni.

”Războiul lui Putin împotriva Ucrainei se bazează pe un torent de minciuni. Marea Britanie a ajutat la demascarea dezinformării Kremlinului, iar acest ultim lot de sancțiuni îi lovește pe propagandiștii nerușinați care răspândesc știrile și narațiunile false ale lui Putin”, a spus ministrul de externe Liz Truss.

”Vom continua cu și mai multe sancțiuni pentru a crește presiunea asupra Rusiei și pentru a ne asigura că Putin pierde în Ucraina. Nimic și nimeni nu este în afara discuției”, a adăugat ea.