Turcia și alte state trebuie să discute în continuare cu Rusia pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al președintelui turc, adăugând că Kievul are nevoie de mai mult sprijin pentru a se apăra, transmite Reuters.

Foto:

„Dacă toată lumea arde punțile cu Rusia, atunci cine va mai vorbi cu ei la final?", a spus Ibrahim Kalin la forumul internațional de la Doha.

„Ucrainenii trebuie să fie susținuți prin toate mijloacele posibile pentru a se putea apăra singuri... dar poziția Rusiei trebuie să fie auzită, într-un fel sau altul", a adăugat acesta.

Ankara a condamnat invazia Rusiei, spunând că este inacceptabilă, dar se opune de principiu sancțiunilor occidentale și nu s-a alăturat acestora.

Economia Turciei, deja tensionată de criza monetară din decembrie, se bazează în mare măsură pe energia, comerțul și turismul rusesc, iar de la începutul războiului, mii de ruși au sosit în Turcia, considerând-o un refugiu sigur împotriva sancțiunilor.

Ahmet Burak Daglioglu, șeful biroului de investiții al Turciei, a declarat separat la forum că unele companii rusești își relochează operațiunile în Turcia.

Întrebat în cadrul unui panel despre faptul că Turcia face afaceri cu orice persoane care ar putea să-l ajute pe Vladimir Putin, el a răspuns: "Nu dorim, nu urmărim nicio investiție sau capital care vine cu un semn de întrebare".