Kremlinul a susținut sâmbătă că Occidentul se comportă ca bandiții, dar Rusia este mult prea mare pentru a fi izolată, iar lumea nu este alcătuită doar din SUA și Europa.

Vladimir Putin anunțând invadarea UcraineiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Afirmațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, care s-a referit la sancțiunile economice dure și fără precedent impuse de SUA și UE, vorbind despre ”bandistism economic”.

"Asta nu înseamnă că Rusia este izolată. Lumea este mult prea mare ca America și Europa să izoleze o țară, și încă una atât de mare ca Rusia. În lumea asta sunt mult mai multe state”, a spus Peskov, potrivit Reuters.

Acesta a adăugat că Rusia va riposta dar nu a oferit niciun fel de detalii legate de răspunsul Moscovei, limitându-se la a spune că măsurile vor fi în acord cu interesele Rusiei.

El a adăugat că dacă SUA vor impune sancțiuni asupra exporturilor rusești de energie vor lovi întreaga piață energetică.

Kremlinul a apărat și legea care prevede închisoare de 15 ani pentru distribuirea de "informaţii false" despre armata rusă, susținând că aceasta are scopul de a contracara un "război informaţional" care este purtat împotriva Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, transmite AFP.

''În contextul războiului informaţional, era necesar să se adopte o lege a cărei fermitate să fie adecvată, ceea ce s-a făcut", a declarat Peskov, a doua zi după intrarea în vigoare a legii, care impune sancţiuni grele pentru difuzarea oricărei informaţii considerate false despre armata rusă.

Adoptarea sa rapidă vineri şi semnarea sa de către preşedintele Vladimir Putin a fost ''necesară şi urgentă'', a insistat el.

Sancţiunile, care variază de la amenzi la 15 ani de închisoare, vor fi aplicate împotriva celor care difuzează "informaţii înşelătoare" despre forţele armate ruse. În urma acestei decizii, mai multe mass-media ruseşti şi străine au anunţat că îşi suspendă activitatea în Rusia.