Un jurnalist britanic al postului Sky Newsa fost rănit după ce trupele ruse au deschis focul asupra mașinii echipei sale de filmare, la unul dintre punctele de control din apropiere de capitala Kiev.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a fost relatat vineri de către corespondentul Stuart Ramsay. “Lumea noastră s-a întors cu susul în jos. Îmi amintesc că mă întrebam dacă moartea mea va fi dureroasă”.

El a mai spus că, la început, a auzit o mică explozie care ar fi afectat una dintre roțile mașinii, ceea ce i-a făcut să tragă pe dreapta pe o stradă părăsită. Brusc, s-au trezit sub o ploaie de gloanțe, cei cinci membrii ai echipei de filmare fiind nevoiți să se ascundă în mașină.

“Eram în plin atac. Gloanțele veneau spre noi în cascadă, din toate părțile, în mașină, volan, scaune, bord, parbriz toate au fost dezintegrate”.

Echipa de filmare se îndrepta către orașul Bucha în apropiere de capitala Kiev, în zona unde anterior un convoi al trupelor ruse fusese distrus de armata ucraineană.

Reporterul mai povestește că au strigat cu toții că sunt jurnaliștii însă focul nu a încetat. Acesta a fost lovit de două gloanțe, fiind rănit, în vreme ce cameramanul a fost salvat de vesta de gloanțe pe care o purta.