Ministerul de Externe din Belarus a publicat la prima oră a dimineții o fotografie cu locul negocierilor dintre delegațiile din Ucraina și Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Așteptăm sosirea delegațiilor”, a scris Ministerul pe Twitter.

Negocierile ar urma să înceapă în jurul orei locale 09:00.

Ministrul adjunct de interne din Ucraina, Evgeny Yenin, a declarat că discuțiile dintre delegația ucraineană și rusă, stabilite să se desfășoare la graniţa cu Belarus, vor avea loc luni dimineață.

Amintim că o delegație ucraineană va merge în orașul Gomel din Belarus (la frontiera cu Ucraina), pentru a participa la negocieri. Acolo se află deja o delegație rusă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat anterior duminică că „nu crede” în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, adaugând însă că „trebuie încercat”.

“Voi fi sincer, ca întotdeauna, nu cred în rezultatul acestei întâlniri. Dar hai să încercăm, să nu fie niciun cetățean ucrainean care să mai aibă dubii că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul atunci când exista o șansă”, a spus Zelenski.

Ucraina confirmase anterior că va participa la negocierile cu Rusia într-o regiune de la frontiera sa cu Belarusul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai precizat că delegaţiile rusă şi ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiţii prealabile.

Citește desfășurarea evenimentelor din a cincea zi de război din Ucraina: