​Un avion de luptă Sukhoi Su-27 a fost doborât deasupra capitalei Kiev, vineri dimineața, în cea de a doua zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, potrivit ministrului adjunct de Interne al Ucrainei Evgeny Yenin, citat de CNN.

Razboi in Ucraina, atac in KievFoto: Armata ucraineana

Fotografiile postate pe Twitter de forțele de urgență ucrainene par să arate un incendiu la o casă cu două etaje, după ce fragmente dintr-un avion au căzut pe ea.

"Avionul inamic a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi a căzut lângă un imobil situat pe strada Koşiţa 7, cartierul Darniţk", a scris, pe Telegram, consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko.

După căderea avionului rusesc, o clădire rezidenţială cu nouă etaje a luat foc - de la etajul patru până la etajul nouă- a relatat în acelaşi timp portalul RBC.ua, conform EFE, citată de Agerpres. La stingerea incendiului au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri.

Încă de la primele ore ale dimineții în capitala ucraineană s-au făcut auzite explozii puternice. Autorităţile municipale i-a îndemnat pe locuitorii Kievului să rămână în locuinţe. Şcolile şi grădiniţele au fost închise.

Consilierul ministrului de interne Anton Gheraşcenko a declarat că sunt în acţiune bateriile antiaeriene care apără oraşul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut vineri dimineaţă bilanţul victimelor primei zile a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, indicând că sunt 137 de morţi.

Urmărește aici evoluția LIVE TEXT a evenimentelor din Ucraina: