​​Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Civili antrenați în Dniepro pentru cazul unei invazii rusești în UcrainaFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marțiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricționată pentru o categorie de cetățeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către cețățenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 și 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marțiale”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului de Interne ucrainean.

Volodimir Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

De asemenea, președintele Ucrainei a semnat decretul de mobilizare generală care vizează o perioadă de 90 de zile.

Citeste evoluția evenimentelor din Ucraina LIVE: