Două convoaie separate de echipamente militare fără însemne identificabile se îndreptau spre orașul Donețk, în estul Ucrainei, pe drumuri diferite din direcția graniței cu Rusia, potrivit unui martor Reuters.

Tancuri rusestiFoto: EyePress News / Profimedia Images

Un convoi includea nouă tancuri și un vehicul de luptă al infanteriei, în timp ce celălalt era format din camioane și cisterne de combustibil, a spus reporterul, care se afla luni pe teritoriul a două regiuni rebele susținute de Rusia, recunoscute ca independente de Moscova.

Ucraina a declarat miercuri stare de urgență și le-a spus cetățenilor săi din Rusia să fugă, în timp ce Moscova a început să evacueze ambasada sa de la Kiev în cele mai recente semne amenințătoare pentru ucrainenii care se tem de un atac militar rusesc total.

Ulterior, un înalt oficial american al apărării a spus că Rusia a adunat aproape 100% din trupele sale în pozițiile necesare pentru o invazie.

”Este cât se poate de pregătit. Am spus în orice zi și este cu siguranță posibil ca astăzi să fie acea zi”, a spus oficialul american al apărării, fără a prezice că o invazie va avea loc miercuri.

Oficialul apărării nu a putut confirma dacă trupe suplimentare sunt în zona Donbasului.