Rusia a recunoscut suveranitatea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei asupra întregilor regiuni Donețk și Lugansk, și nu doar în zonele pe care aceștia le controlează, a declarat marți președintele Vladimir Putin, citat de AFP și Tass.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

„Am recunoscut independența acestor republici, ceea ce înseamnă că le-am recunoscut toate documentele fundamentale, inclusiv constituția lor. Și în constituție sunt înscrise granițele regiunilor Donețk și Luhansk așa cum erau atunci când făceau parte din Ucraina", a subliniat președintele Rusiei.

El a spus, însă, că granițele exacte ar trebui stabilite în cadrul discuțiilor dintre cele două republici separatiste și Ucraina.

Vladimir Putin a cerut și primit marți aprobarea Consiliului Federației Ruse de a trimite militari ruși pentru a-i sprijini pe separatiștii din Donețk și Lugansk.

Parlamentarii au aprobat cererea cu unanimitate, respectiv 153 de voturi, potrivit AFP.

La scurt timp după aprobarea parlamentului, Vladimir Putin a declarat că intrarea militarilor ruși în Ucraina depinde de „situația din teren”, potrivit AFP. „Nu am zis că soldații noștri vor merge acum acolo. Aceasta va depinde, cum se zice, de situația din teren”, a spus el.