Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luni seară convocarea imediată a Consiliului de securitate și apărare națională, pe fondul temerilor privind o invazie rusă, transmite AFP.

Președintele ucrainean Volodimir ZelenskiFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Șeful statului ucrainean a anunțat pe Twitter că a luat această decizie „în contextul declarațiilor” din cadrul Consiliului de Securitate rus, reunit în cursul zilei de luni și în cadrul căruia înalții responsabili ruși s-au pronunțat în mare parte în favoarea recunoașterii independenței teritoriilor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

UPDATE: Zelenski a discutat cu Biden despre recunoașterea separatiștilor de către Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mai anunțat luni seară că a avut o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden, despre decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența regiunilor separatiste pro-ruse din Ucraina.

„Am discutat despre evenimentele din ultimele ore cu președintele Statelor Unite”, a scris Zelenski pe Twitter într-o primă reacție, chiar înainte de începerea ședinței Consiliului de securitate și apărare națională.

Amimtim că președintele rus Vladimir Putin a susținut luni seară o conferință de presă după o ședința inedită a Consiliului de Securitate al țării. El a recunoscut practic independența autoproclamatelor republici separatiste din Ucraina, liderul de la Kremlin susținând că regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești, că Ucraina este o creație bolșevică, iar Rusia ar fi fost prea generoasă după 1990 cu teritoriile rusești cedate țărilor nou înființate.

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO ultimele evoluții ale situației din Ucraina: