Miliardarul și filantropul american Bill Gates și-a exprimat îngrijorarea privind izbucnirea unei noi pandemii într-un interviu acordat televiziunii americane CNBC.

Bill Gates la Conferinta de securitate de la MunchenFoto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Gates a fost intervievat de jurnaliștii de la CNBC în timp ce se afla la Conferința de securitate de la München care are loc în fiecare an, acesta afirmând că crede că lumea se va confrunta cu o nouă pandemie.

„Vom avea o altă pandemie. Va fi un patogen diferit de data aceasta”, a declarat Gates.

Însă el a adăugat că este de părere că aceasta nu va deveni una globală „dacă o depistăm rapid” și va exista un răspuns rațional în fața ei.

„Dacă fiecare țară face ce a făcut Australia, atunci nici măcar nu îi vom spune pandemie”, a spus cofondatorul Microsoft, referindu-se la controversata strategie zero Covid adoptată de autoritățile de la Canberra.

Bill Gates va scrie o carte despre pandemia de COVID-19

Gates a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace.

El a fost de asemenea vizat de numeroase teorii ale conspirației privind apariția SARS-CoV-2, unele din ele învârtindu-se în jurul faptului că acesta a prezis izbucnirea unei pandemii înainte de descoperirea noului coronavirus.

Business Insider notează că Gates a anunțat că va scrie o nouă carte despre aceste teorii ale conspirației și modul în care a devenit o țintă principală a lor, inclusiv despre cea care susține că vaccinurile anti-Covid sunt folosite pentru a introduce microcipuri în oameni.

El a vorbit cu jurnaliștii de la CNBC și despre varianta Omicron a coronavirusului, afirmând că pericolul de a dezvolta forme grave ale COVID-19 în urma contractării acesteia „a scăzut dramatic”.