Un videoclip postat vineri pe Twitter arată părți ale acoperișului sălii de muzică O2 din Londra făcute bucăți, în timp ce pagubele se extind.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copertina este realizată din țesătură din fibră de sticlă acoperită cu PTFE, un plastic durabil și rezistent la intemperii, care nu a făcut față vântului care bate în rafale și de peste 100 mph.

Mai mult, cresc temerile că întregul acoperiș al structurii emblematice ar putea fi compromis de rafalele de vânt, în timp ce furtuna Eunice lovește Marea Britanie.

Arena O2 are o capacitate de 20.000 de locuri și se află pe locul 2 în topul celor mai mari arene acoperite din Regatul Unit, după Arena Manchester, și una dintre cele mai mari din Europa.

Arena O2 este foarte faimoasă în Londra datorită concertelor unor interpreți faimoși care au avut loc acolo, precum Rihanna, Led Zeppelin, Lady Gaga, Miley Cyrus, Beyoncé, Kylie Minogue, Simply Red și Muse.

Serviciul de meteorologie din Marea Britanie (Met Office) a emis un al doilea cod roşu cu privire la furtuna Eunice, cea mai puternică furtună din ultimele trei decenii, pentru zona Londrei, sud-estul şi estul ţării, sfătuindu-i pe oameni să nu iasă din case, scrie BBC.

Meteorologii avertizează că Eunice ar putea aduce rafale de vânt de până la 145 de kilometri la oră, vineri, și poate provoca perturbări semnificative şi întreruperi de curent.

Cel puţin trei persoane au murit în urma furtunilor violente care s-au abătut joi asupra mai multor state din Europa, între care Polonia, Germania, Cehia sau Olanda. Grav afectată este Polonia, unde au fost avariate sute de case, potrivit AFP.