Miercuri dimineața, site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu funcționează. Unii utilizatori raportează și probleme la accesarea site-urilor web ale Oficiului Președinției și ale Serviciului de Frontieră, scrie presa ucraineană.

Foto:

Acesta este al doilea atac din ultimele 24 de ore, după ce marți după amiază avusese loc un alt atac, fiind atacate site-urile unor bănci, dar și site-ul Ministerului Apărării.

Potrivit serviciului de presă al Poliției Naționale, au fost deja deschise urmăriri penale. ”Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom care cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.

De asemenea, viceprim-ministrul și totodată ministrul transformării digitale Mihail Fedorov a spus că echipele de IT-iști au respins atacuri ale hackerilor din patru țări - Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.