Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a respins vineri drept „prostii” acuzațiile Statelor Unite conform cărora Moscova pregătea un videoclip fals ca pretext pentru declanșarea unui război în Ucraina, a informat agenția de presă rusă RIA, citată de Reuters.

​​Serghei LavrovFoto: - / Sputnik / Profimedia

Agențiile de informații americane cred că Rusia a făcut un plan pentru a folosi un videoclip fabricat care arată consecințele grafice ale unei explozii care vizează poporul rus ca pretext pentru o invazie, a declarat joi Washingtonul.

Rusia a masat peste 100.000 de soldați aproape de granițele cu Ucraina, dar neagă că plănuiește o invazie. A cerut garanții de la Washington și NATO că Ucraina nu va avea voie să adere la NATO.

Un înalt oficial al administrației a declarat pentru CNN că SUA deține informații care sugerează că guvernul rus, cu ajutorul serviciilor de informații ale Rusiei, intenționează să producă un videoclip de propagandă care prezintă scene grafice ale unei „explozii false cu cadavre puse în scenă, actori care înfățișează persoane îndoliate și imagini cu locații distruse și echipamente militare”, a spus oficialul.

SUA consideră că Rusia a recrutat deja actori care să fie implicați în atacul fals.