Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vrea ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să răspundă la cerinţele de securitate ale Moscovei formulate în criza legată de Ucraina.

​​Serghei LavrovFoto: - / Sputnik / Profimedia

O scrisoare în acest sens urma să fie remisă vineri OSCE, a menţionat Lavrov într-un interviu, relatează Agerpres.

„Dacă încercările noastre de a conveni asupra unor principii reciproc acceptabile pentru asigurarea securităţii în Europa nu duc la vreun rezultat, atunci vom lua măsuri de răspuns”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

„Dacă ar fi după Rusia, nu ar fi război. Nu vrem războaie. Dar nici nu permitem ca interesele noastre să fie sfidate, să fie ignorate”, a mai spus Lavrov în acest interviu acordat posturilor de radio rusești.

Rusia a prezentat NATO şi Statelor Unite o listă de cerinţe cuprinzând între altele încetarea extinderii spre est a alianţei militare occidentale, punct respins de aceasta din urmă şi de Washington.

Aliaţii occidentali au răspuns în scris. În continuare, Moscova aşteaptă un răspuns de la OSCE, a spus Lavrov.

Ministrul rus de externe a subliniat pe de altă parte în interviu, legat de conflictul din estul Ucrainei, că această criză poate fi reglementată prin implementarea planului de pace de la Minsk negociat cu ajutorul Germaniei şi Franţei.

Citește și:

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO ultimele evoluții ale situației din Ucraina: