Liderul Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că forțele externe ostile sucesc în mod deliberat mințile ucrainenilor și îi pregătesc pentru agresiune împotriva vecinilor cu scopul de a „îneca în sânge frăția ruso-ucraineană”, relatează Kommersant.

Putin si Lukasenko la o plimbare cu iahtulFoto: Russian Government / Alamy / Profimedia Images

Lukașenko a afirmat că este necesară întoarcerea Ucrainei în „sânul slavilor noștri” pentru a asigura securitatea în regiune.

„Suntem popoare slave autohtone, născute dintr-o singură cristelniță. Rădăcinile noastre sunt din cele mai vechi timpuri. Și trebuie să le salvăm, indiferent care ar fi prețul”, a afirmat acesta vineri în timpul unui discurs susținut în fața parlamentului de la Minsk.

„La urma urmei, fraternitatea este cu mult mai mare decât nemulțumirile exagerate și ambițiile politice ale popoarelor mici. Legăturile noastre complexe stau la baza securității comune și a supraviețuirii... Vom întoarce Ucraina noastră în sânul slavilor noștri. Cu siguranță vom face acest lucru”, a subliniat Lukașenko.

El susține că „ucrainenii sunt împinși în flăcările conflictului, mințile lor sunt zdrobite și sunt pregătiți intenționat pentru agresiune”.

Liderul bielorus, pe care Uniunea Europeană nu îl recunoaște drept președinte legitim al țării, a mai declarat că Belarusul nu își dorește un război cu Ucraina însă că va fi nevoit să se alăture conflictului în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei.

Citește ultimele evoluții ale situației din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO: