Poliția britanică a anunțat miercuri că a arestat doi bărbați în Manchester ca parte a investigației legate de luarea de ostatici la o sinagogă din Texas mai devreme în cursul lunii ianuarie, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții poliției din Marea Britanie anunțaseră anterior arestarea a patru persoane în legătură cu incidentul ce a avut loc pe 15 ianuarie: doi adolescenți din Manchester și alți doi bărbați din Birmingham și Manchester.

Adolescenții au fost eliberați fără a fi puși sub acuzare.

Toate persoanele luate ostatice într-o sinagogă din orăşelul Colleyville au fost eliberate fără a fi vătămate. Transmisiunea live pe Facebook a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT).

După mai multe ore de negocieri tensionate suspectul a fost ucis de forțele de ordine americane.

Autorul luării de ostatici era un cetățean britanic

„Este ceva în neregulă cu America”, afirmase suspectul care a pretins că este fratele lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei condamnată în 2010 de un tribunal federal din New York la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să împuşte militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan.

El a cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, care se află într-o închisoare de la baza militară Carswell, nu departe de Dallas. Experţii au atras atenţia că sensul cuvântului folosit de bărbat în limba arabă cu referire la Aafia Siddiqui este unul figurativ şi trebuie înţeles ca soră întru credinţa islamică.

Autoritățile americane au anunțat ulterior că autorul atacului era un cetățean britanic.