Microsoft a anunțat joi că va deschide o nouă anchetă cu privire la modul în care politicile companiei abordează hărțuirea sexuală și discriminarea de gen, aceasta urmând să vizeze și acuzațiile de comportament nepotrivit aduse fondatorului și fostului său CEO, Bill Gates, relatează Associated Press.

Bill GatesFoto: Captura video

Anunțul vine după ce aproape 78% din acționarii companiei au votat în adunarea generală din luna noiembrie a anului trecut ca rezultatele anterioarei anchete interne privind comportamentul lui Gates să fie făcute publice.

„Suntem dedicați nu doar revizuirii raportului ci și învățării din evaluarea respectivă pentru a putea continua să creștem și îmbunătățim experiențele angajaților noștri”, a declarat CEO-ul Microsoft Satya Nadella într-un comunicat remis presei.

The Wall Street Journal a dezvăluit anul trecut că o firmă de avocatură a fost angajată de consiliul de administrație al Microsoft în 2019 pentru a investiga acuzațiile aduse lui Gates de o fostă angajată care a relatat că a avut o relație de natură sexuală cu acesta.

Microsoft a încercat să evite o nouă investigație la adresa fondatorului său

Gates și-a dat demisia din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o în 2020, declarând la momentul respectiv că face acest lucru pentru a se dedica activităților sale filantropice.

Unul dintre investitorii Microsoft, compania Arjuna Capital din statul american Massachusetts, a cerut anul trecut ca Microsoft să demareze o investigație privind acuzațiile aduse lui Gates, politicile sale legate de hărțuire și să facă public raportul cu constatările.

Consiliul de administrație al Microsoft i-a îndemnat pe restul investitorilor să respingă această solicitare la vot însă ea a trecut cu o majoritate copleșitoare.

Microsoft a angajat deja firma de avocatură Arent Fox din statul Washington pentru a conduce noua investigație.