Într-un interviu publicat joi, papa Francisc le-a adus un omagiu părinților care fug din zone de conflict pentru a-şi salva copiii şi care sunt „respinşi la frontierele Europei”, afirmând că aceștia sunt „eroi”, relatează Barrons și News.ro.

Papa FranciscFoto: AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Mă gândesc la mulţi taţi, la multe mame, la numeroase familii care fug de războaie, care sunt respinşi la frontierele Europei şi care trăiesc situaţii dureroase, de nedreptate şi pe care nimeni nu le ia în serios”, declară Papa într-un intervu acordat Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, publicat joi după-amiaza și citat de Vatican News.

„Aş vrea să le spun acestor taţi, acestor mame, că sunt, pentru mine, nişte eroi, pentru că eu văd în ei curajul celui care-şi riscă viaţa din dragoste faţă de copiii săi, din dragoste faţă de familia sa”, declară papa Francisc.

Suveranul pontif argentinian, în vârstă de 85 de ani, îndeamnă neîncetat la găzduirea migranţilor şi solicitanţilor de azil.

„Eu mă simt foarte apropiat de drama acestor familii, de aceşti taţi şi aceste mame care trăiesc o dificultate aparte, agravată mai ales de pandemia”, adaugă el.

„Papa va continua (...) să vobească despre ei”, dă el asigurări. „Eu cred că nu este uşor să înfrunţi suferinţa, să nu reuşeşti să le dai de mâncare copiilor tăi şi să simţi pe umerii tăi greutatea responsabilităţii vieţii celullalt”, conchide papa Francisc.

Citește și: