SUA au înregistrat marți un record de cazuri noi confirmate într-o singură zi, respectiv 512.553, ceea ce reprezintă cel mai mare bilanț zilnic de la debutul pandemiei de Covid-19, conform datelor centralizate de Johns Hopkins University.

Varianta OmicronFoto: Dreamstime

Recordul anterior era de 294.015 și data din 8 ianuarie 2021, relatează The Guardian.

Numărul real de cazuri confirmate ar putea fi și mai mare, având în vedere că multe centre de testare au fost închise sau și-au redus capacitatea în perioada Crăciunului, mai notează sursa citată.

În ultima săptămână, media a fost de 267.000 de cazuri, potrivit New York Times.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 va continua să crească în întreaga lume din cauza variantei Omicron, a avertizat duminică doctorul Anthony Fauci, șeful echipei de combatere a pandemiei de la Casa Albă, îndemnându-i pe americani să nu lase garda jos pe motiv că această tulpină este mai puțin periculoasă.

“Dacă avem mult mai mulți oameni infectați cu forme mult mai puțin gave, asta, într-un fel, ar putea anula efectul pozitiv al faptului că noua tulpină este mai puțin periculoasă”, a declarat Fauci la emisiunea ABC ”This week”, îndemându-i pe americani să se vaccineze.