Președintele polonez Andrzej Duda, a anunțat luni că a respins prin veto un proiect de lege privind mass-media despre care criticii au spus că vizează reducerea la tăcere a unui canal de știri deținut de Discovery, care critică guvernul, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adoptată în mod neașteptat - și pe repede înainte - în parlamentul polonez în această lună, legea ar fi înăsprit normele privind proprietatea străină asupra mass-media, afectând în mod special capacitatea de operare a canalului de știri TVN24, deținut de compania media americană Discovery Inc.

"Refuz să semnez promulgarea legii privind Consiliul Național al Audiovizualului", a transmis Duda.

Parlamentarii polonezi au adoptat controversata lege pe 17 decembrie, criticii deciziei spunând că este o încercare a guvernului de dreapta de a reduce la tăcere canalul de știri independent, controlat de SUA, TVN24.

Această lege interzice stabilirea în Polonia a acelor mass-media care nu au acționar majoritar într-o țară din spațiul economic european.

Mii de persoane au protestat pe 20 decembrie în fața palatului președintelui polonez, la Varșovia, împotriva unei noi legi privind media.