Susținătorii fostului președinte american au început să îl huiduie când a anunțat că s-a vaccinat cu doza „booster” a unui vaccin anti-Covid și că este în favoarea vaccinării împotriva coronavirusului, relatează Business Insider.

Donald Trump alaturi de sustinatori ai saiFoto: Mike Stocker-South Florida / Zuma Press / Profimedia Images

Trump a făcut comentariile duminică în timpul seriei de apariții publice din cadrul turneului „History Tour” susținut alături de fostul prezentator Fox News Bill O'Reilly.

Fostul președinte republican a notat de asemenea că primul vaccin anti-Covid a fost dezvoltat ca parte a operațiunii „Warp Speed” demarată de administrația sa.

„Uite, am făcut ceva istoric, am salvat zeci de milioane de vieți în întreaga lume când noi împreună, noi toți, am obținut un vaccin”, a spus Donald Trump, adăugând că „acest lucru (Covid-19) urma să răvășească țara mult mai tare decât ce se întâmplă acum”.

Fostul președinte american a fost aclamat de mulțime când a declarat că se opune vaccinării anti-Covid obligatorii, precizând că „dacă nu vreți să-l primiți, nu ar trebui să fiți forțați să-l primiți. Fără mandate [de vaccinare obligatorie]”.

Reacția susținătorilor lui Donald Trump

Însă dispoziția susținătorilor săi s-a schimbat când atât el cât și O'Reilly au dezvăluit că s-au vaccinat anti-Covid, inclusiv cu doza booster, relatează Newsweek.

Mulțimea a început să îl huiduiască pe Trump și acesta a intervenit pentru a calma spiritele, reacțiile negative părând să vină dintr-o parte a sălii.

„Nu, nu, nu. E în regulă. E un grup foarte mic acolo sus”, a afirmat el.

Dezvăluirea făcută de Trump vine la câteva luni după ce acesta le-a declarat jurnaliștilor că nu se va vaccina cu doza booster a unui vaccin anti-Covid.

„Simt că sunt într-o formă bună din acest punct de vedere. Probabil nu mă voi vaccina cu una. Nu sunt împotriva sa dar probabil nu este pentru mine”, a declarat el pentru The Wall Street Journal în luna septembrie.

Trump a fost ținta unor critici repetate din cauza declarațiilor sale ambivalente față de pandemie și vaccinarea anti-Covid, mulți opozanți ai săi arătând înspre faptul că acesta s-a vaccinat în secret înainte de a părăsi Casa Albă la încheierea mandatului, spre deosebire de vicepreședintele Mike Pence.

Citește și: