Vicepreşedintele american Mike Pence va fi vaccinat vineri "în public" contra COVID-19 după lansarea luni a vaccinului Pfizer-BioNTech, notează AFP, preluat de Agerpres.

Mike PenceFoto: Captura YouTube

Mike Pence şi soţia sa, Karen, se vor vaccina pentru "a întări încrederea" americanilor, a informat miercuri Casa Albă într-un scurt comunicat. Donald Trump, care a fost infectat de coronavirus mai devreme în cursul anului, nu a dat până în prezent nicio indicaţie despre data la care ar putea să se vaccineze.

"Preşedintele este pregătit să fie vaccinat şi va face acest lucru imediat ce echipa sa medicală va considera oportun", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kayleigh McEnany. "Prioritatea sa sunt însă lucrătorii din prima linie", a mai spus ea.

Preşedintele ales, Joe Biden, a indicat că va face acest lucru în public, ca şi fostul preşedinte Barack Obama.

Statele Unite au dat vineri seară undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech, deschizând calea unei vaste campanii de vaccinare în întreaga ţară care a debutat luni.

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) urmează, de altfel, să dea autorizaţie de urgenţă până la sfârşitul săptămânii şi vaccinului Moderna.