Este oficial: Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite a intrat în domeniul crypto, anunță Markets Insider.

Sediul CIAFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

William Burns, directorul agenției americane de informații, a confirmat că instituția pe care o conduce derulează mai multe proiecte legate de criptomonede.

Burns a făcut dezvăluirea în timpul conferinței organizate de The Wall Street Journal pentru directorii marilor companii americane la care a fost invitat, precizând că proiectele legate de crypto au fost demarate în timpul mandatului predecesorului său, David Cohen.

Deși unii adepți ai teoriilor conspirației afirmă de ani de zile că CIA a inventat bitcoin, Burns a confirmat doar implicarea agenției sale în proiecte ce vizează criptomonedele, precizând că acestea reprezintă o „prioritate importantă” pentru CIA.

Burns a adăugat de asemenea că agenția a alocat „atenție și resurse importante” pentru aceste proiecte și că experți și analiști din domeniul crypto vor fi angajați de CIA.

El a vorbit și de atacurile de tip ransomware, afirmând că atacurile din domeniul digital ar putea avea „un impact enorm” asupra Statelor Unite.

Burns a relatat că predecesorul său „a pus în mișcare mai multe proiecte diferite axate pe criptomonede pentru a încerca să analizeze consecințe secundare și terțiare” ale acestora și pentru a „ajuta colegii noștri din alte ramuri ale guvernului SUA prin furnizarea de informații solide”.

Citește și: