Papa Francisc a făcut miercuri dimineaţă o vizită privată la un sit religios din Roma, pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de COVID-19, şi a condamnat „inimile de piatră” ale celor care rămân indiferenţi la suferinţa migranţilor, relatează Reuters și Agerpres.

Papa Francisc, in LesbosFoto: VATICAN MEDIA / IPA / PA Images / Profimedia

Suveranul Pontif a ajuns lângă Treptele Spaniole din Roma înainte de ora 06:15 şi a stat timp de 10 minute. S-a rugat şi a depus un coş cu trandafiri albi la baza unei coloane de 12 metri înălţime pe care se află o statuie a Fecioarei Maria.

Pe 8 decembrie este marcată Sărbătoarea Imaculatei Concepţii, zi de sărbătoare naţională în Italia şi în alte ţări catolice. Pentru al doilea an consecutiv, papa Francisc a fost nevoit să anuleze o slujbă publică tradiţională în cursul zilei, care ar fi atras mii de credincioşi, crescând riscul de contaminare cu noul coronavirus.

Vaticanul a afirmat într-un comunicat că papa Francisc s-a rugat pentru vindecarea victimelor COVID-19, ale războiului şi schimbărilor climatice, şi s-a rugat la Fecioara Maria „să înmoaie inimile de piatră ale celor care au ridicat ziduri pentru a ţine durerea altor oameni departe de ei”.

Criza globală a migranţilor s-a aflat în centrul recentei vizite a Suveranului Pontif în Cipru şi Grecia, care s-a încheiat luni.

În timpul călătoriei, papa Francisc a condamnat exploatarea migranţilor în scopuri politice, a descris indiferenţa globală faţă de situaţia refugiaţilor drept un "naufragiu al civilizaţiei" şi a deplâns faptul că Europa se află "într-o eră a zidurilor şi a sârmei ghimpate.

Citește și: