Kremlinul a anunțat marți că nu se așteaptă ca discuția virtuală ce va avea loc între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden în privința Ucrainei să aibă vreun rezultat însă a făcut un apel la calm, în pofida masării de trupe rusești la graniță, relatează Reuters.

Biden si Putin dand mana Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Biden și Putin urmează să aibă o întrevedere prin videoconferință marți în jurul orei 17:00 (ora României) cu privire la îngrijorările Occidentului față de masarea de trupe rusești în apropierea graniței ucrainene.

Casa Albă a anunțat că Biden intenționează să îl avertizeze pe Putin că o posibilă invazie a Ucrainei va avea repercusiuni economice majore.

Biden a declarat la rândul său în cursul acestui weekend că lucrează la un plan ce va face ca Rusiei să îi fie „foarte, foarte” greu să intre în Ucraina.

Rusia a negat constant că intenționează să atace din nou Ucraina și a acuzat Occidentul și Kievul că amplifică artificial tensiunile.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că Moscova regretă ceea ce a catalogat drept „tendințele previzibile ale Casei Albe de a recurge la sancțiuni”.

El a adăugat însă că președintele rus Vladimir Putin este dispus să asculte îngrijorările exprimate de Biden și că își va prezenta propriile nemulțumiri în timpul discuției virtuale.

„Nu trebuie să ne așteptăm la vreun progres din această conversație. Este o conversație de lucru într-o perioadă foarte dificilă”, a declarat Peskov.

„Escaladarea tensiunilor din Europa a sărit de pe radar, este extraordinară și necesită o discuție personală la cel mai înalt nivel”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Citește și: