Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept o ''manipulare politică'' care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive. Ulterior, ministerul de externe de la Beijing a transmis că decizia Casei Albe va afecta dialogul bilateral și cooperarea dintre cele două state în domenii importante, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

09.17 Ministerul de externe de la Beijing a transmis că decizia Casei Albe de a boicota Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing va duce la deteriorarea dialogului bilateral și a cooperării dintre cele două state în domenii importante, transmite Reuters.

Prima reacție a venit de la Ambasada Chinei de la Washington. ''Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest 'boicot diplomatic' pur şi simplu vine de nicăieri'', a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu, potrivit Agerpres.

''Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022'', a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ''atrocităţilor'' comise de China.