Casa Albă a anunțat luni reînnoirea lui Jerome Powell în funcția de președinte al Băncii Centrale Americane (Fed), pentru un al doilea mandat de patru ani, alegere care marchează pentru Joe Biden o dorință de continuitate, dar și de consens între republicani și democrați, relatează AFP.

Jerome PowellFoto: Flickr/ Federalreserve

Jerome Powell, în vârstă de 68 de ani, conduce puternica Rezervă Federală din 2018, după ce a fost ales de fostul președinte Donald Trump. Acțiunea sa, mai ales în timpul crizei Covid-19, fusese salutată de dreapta dar și de stânga, dar unii progresiști ​​au cerut înlocuirea lui, iar numirea lui trebuie confirmată acum în Senat.

Lael Brainard, membrul consiliului de administrație al Rezervei Federale, care a fost celălalt candidat de top pentru acest post, va fi vicepreședinte, a spus Casa Albă.

„Deși mai sunt multe de făcut, am făcut progrese remarcabile în ultimele 10 luni în ceea ce privește readucerea americanilor la muncă și punerea în mișcare a economiei noastre”, a spus Biden, un democrat, în comentariile trimise prin e-mail reporterilor. „Acest succes este o dovadă a agendei economice pe care am urmărit-o și a acțiunii decisive a Rezervei Federale”, a spus el.

Numit guvernator de fostul președinte Barack Obama înainte de a fi promovat la funcția de președinte al Fed de Donald Trump, republicanul Jerome Powell își va finaliza mandatul de patru ani ca șef al puternicei Rezerve Federale în februarie.

Citește și: Biden va numi următorul președinte al Fed în „aproximativ patru zile”