O membră a echipei care lucra la filmul Rust luna trecută, atunci când arma lui Alec Baldwin s-a descărcat și a ucis-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins, a spus într-o plângere penală că scenariul nu prevedea niciun foc de armă în acel moment al filmului, relatează Reuters, citând Hollywood Reporter. Acum, supervizoarea de scenariu, Mamie Mitchell, îi dă în judecată pe Baldwin și pe alți regizori.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mamie Mitchell, supervizor de scenariu, acuză că a fost rănită de o armă cu care s-a tras la câțiva metri de ea.

Ce este mai remarcabil la noua plângere a lui Mitchell depusă la Curtea Superioară din L.A. este că, potrivit acesteia, scenariul nu presupunea vreun foc de armă în acel moment.

”Nu era nimic în scenariu despre pistolul care a fost descărcat de inculpatul BALDWIN sau de către orice altă persoană”, spune aceasta.

Ea mai adaugă, în plângerea depusă de ea, că împotriva protocoalelor de siguranță de bază, ea nu a fost în niciun moment informată că va fi descărcată o armă.

Ea îl învinovățește pe Baldwin pentru că nu a verificat dacă arma era încărcată și, după ce acesta tras, ea spune că a auzit un zgomot puternic în urechi și că s-a temut pentru viața ei. Incidentul a dus la moartea regizoarei Halyna Hutchins, iar regizorul Joel Souza a fost rănit.

Dl Baldwin nu se poate ascunde în spatele regizorului adjunct pentru a încerca să scuze faptul că nu a verificat el însuși arma, a mai spus ea.

Mamie Mitchell este și cea ca a sunat la 911 imediat după incident.

Și electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust” i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins luna trecută.

Citește și:

Uciderea unui cineast de Alec Baldwin: Avocații armurierului evocă un posibil „sabotaj”