Joe Biden a ratificat luni planul său masiv de infrastructură „America va merge din nou înainte”, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Președintele american și-a semnat marea sa lege de 1.200 de miliarde de dolari investiții în infrastructură, menită să repare drumurile și podurile Statelor Unite și adoptată cu mare greutate în Congres, în cadrul unei ceremonii cu mare fast în grădinile Casei Albe.

Preşedintele Biden a declarat că aprobarea acestei legi a demonstrat faptul că "în pofida cinicilor, democraţii şi republicanii se pot uni pentru a oferi rezultate". El a calificat acest proiect ambiţios drept un "plan pentru a reconstrui America", conform Reuters.

Înaintea ceremoniei, Joe Biden a semnat un ordin executiv ce prevede ca materialele fabricate în Statele Unite să aibă prioritate în proiectele de infrastructură.

Războaiele interne dintre aripa stângă a partidului lui Joe Biden și aleșii mai moderati i-au amânat până acum președintelui o victorie politică de care are nevoie disperată pentru a da un nou suflu președinției sale.

Acest colosal proiect de investiții a fost deja aprobat în Senat la jumătatea lunii august, susținut de aleșii ambelor partide.

Programele de cheltuieli ale președintelui sunt populare în rândul americanilor, potrivit sondajelor. Iar un studiu realizat de Moody's publicat joi a estimat la 1,5 milioane de locuri de muncă pe care aceste planuri le-ar putea crea în zece ani.