Poliția olandeză a folosit vineri un tun cu apă pentru a dispersa protestatarii de la Haga care aruncau cu pietre și trăgeau focuri de artificii pentru a protesta față de o nouă carantină parțială anunțată de guvern pentru a contracara o revenire în forță a pandemiei de Covid-19, potrivit unui jurnalist AFP.

Protest OlandaFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aproximativ 200 de protestatari s-au ciocnit cu poliția și poliția călare în fața Departamentului de Justiție și Securitate, unde premierul Mark Rutte ținea o conferință de presă pentru a anunța restricțiile de sănătate.

Olanda este prima țară din Europa occidentală care va reimpune o carantină parțială începând de vineri noapte pentru a opri creșterea numărului de cazuri Covid-19, informează Reuters citând presa locală.

  • Astfel, barurile, restaurantele și magazinele non-esențiale vor fi înschise de la ora 19.00 pentru o perioadă de cel puțin 3 săptămâni, începând de sâmbătă, potrivit unor surse guvernamentale.
  • Oamenii vor fi îndemnați să muncească de acasă, acolo unde este posibil, iar evenimentele sportive se vor desfășura fără public. În schimb, școlile, teatrele și cinematografele vor rămâne deschise.