Doi soldați ruși au murit accidental vineri, în timpul exercițiilor aeriene comune cu Minsk, în vestul Belarusului, în apropiere de granița cu Polonia, în mijlocul unei crize migraționale, relatează AFP.

parasutistiFoto: Captura YouTube

Într-un comunicat citat de agențiile ruse de presă, Ministerul rus al Apărării a declarat că parașutele celor doi soldați nu au funcționat corespunzător „din cauza unei rafale puternice de vânt” în timpul salturilor lor.

„În ciuda eforturilor medicilor, cei doi militari ruși au cedat din cauza rănilor”, se mai arată în comunicat.

Victimele făceau parte dintr-un grup de 250 de parașutiști ruși care au participat vineri la manevre comune cu armata belarusă.

Potrivit Minsk, în aceste manevre în regiunea Grodno au fost implicate avioane rusești de transport de trupe IL-76 și elicoptere ale forțelor belaruse.

Acestea au avut loc pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Belarus și Uniunea Europeană.

Câteva mii de migranți care doresc să plece în Europa, în principal din Orientul Mijlociu, sunt blocați în condiții dificile la granița dintre Belarus și Polonia.

Uniunea Europeană acuză Minsk că a orchestrat acest aflux migrator, în special prin eliberarea de vize, ca răzbunare pentru sancțiunile occidentale impuse regimului lui Alexander Lukașenko anul trecut după represiunea brutală a opozanților.

UE a salutat vineri „progresul” în eforturile sale de a opri afluxul de migranți după ce a obținut restricții asupra zborurilor din Orientul Mijlociu către Minsk.

Citește și:"Voi sta în frig toată iarna dacă trebuie. Sper la Germania”: Reportaj la bordul unui avion care transportă migranți irakieni în Belarus

Criza migranților și gazul rusesc. Cum exploatează Lukașenko rivalitățile dintre Moscova și Occident pentru a rămâne la putere