Serviciile germane de securitate cred că un bărbat găsit mort luna trecută pe strada pe care se află ambasada rusă din Berlin a fost un agent sub acoperire al FSB, agenția de informații a Rusiei, relatează agenția Reuters, citând surse din presa germană.

Ambasada Rusiei de la BerlinFoto: Social Media / East2West News / Profimedia Images

Der Spiegel afirmă vineri, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ale țării, că trupul neînsuflețit al bărbatului de 35 de ani a fost găsit în dimineața zilei de 19 octombrie. Sursele citate afirmă că acesta a căzut de la un etaj superior al ambasadei.

Poliția berlineză a refuzat să comenteze informația dezvăluită în premieră.

Sursele Der Spiegel afirmă că nu este clar cum a căzut bărbatul și dacă aceasta a fost cauza morții, precizând că ambasada rusă nu a fost de acord cu efectuarea unei autopsii.

Bărbatul era angajat oficial ca secretar adjunct al ambasadei. El era de asemenea înrudit cu un ofițer de informații din al doilea directorat al FSB, care se ocupă cu activități de contraterorism.

Ambasada Rusiei de la Berlin a afirmat că incidentul a fost un „accident tragic” asupra căruia nu poate comenta din „motive etice”.

Un purtător de cuvânt al ministerului german de externe a declarat în timpul unui briefing zilnic cu presa că guvernul este la curent cu moartea unui diplomat rus în Berlin dar că nu poate furniza mai multe detalii, relatează Deutsche Welle.

Pe același subiect: