Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt din nou sămbătă, anul în curs fiind unul foarte activ pentru vulcan, scriu agențiile DPA și Agerpres.

Vulcanul Etna a erupt din nouFoto: Captura YouTube

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV) a înregistrat activitate în creştere sâmbătă dimineaţă, a precizat instituţia.

Potrivit imaginilor difuzate, lava şi cenuşa se scurgeau din partea sud-estică a craterului, iar o coloană de fum cenuşiu se ridica la mare înălţime în atmosferă.

Nu au fost raportate pagube până la această oră.

Vulcanul, cu o altitudine de 3.357 de metri, a expulzat lavă şi cenuşă în mai multe rânduri începând cu mijlocul lunii februarie. De atunci, au fost înregistrate circa 50 de erupţii.

Activitatea vulcanică de pe muntele Etna, deseori un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, a dus la închiderea de mai multe ori a aeroportului Catania din cauza cenuşii depuse pe pistă.

În septembrie, guvernul Siciliei a promis un ajutor de 2 milioane de euro pentru a veni în sprijinul municipalităţilor din regiune care s-au confruntat cu pagube cauzate de cenuşă şi de căderea de pietre vulcanice.

Citește și: