Colin Powell „a făcut multe greșeli, dar hei, să se odihnească în pace!”, a spus marți Donald Trump, într-o declarație dură publicată a doua zi după moartea fostului secretar de stat din echipa lui George W. Bush, potrivit AFP.

Trump imbarcandu-se la bordul Marine OneFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Powell a murit la vârsta de 84 de ani, din cauza unor complicații legate de Covid-19, având mai multe boli grave, atrăgând mesaje din tot spectrul politic american, în special de la președintele democrat Joe Biden.

Un ton consensual considerat prea formal de Trump, care a spus că speră să beneficieze ți el de un astfel ”cor de laude” la moartea sa.

"Minunat să văd cum se ocupă mass-media de dezinformare cu regretatul Colin Powell, care a făcut mari greșeli în Irak și în mod notoriu așa-numitele arme de distrugere în masă. Sper că asta mi se va întâmpla și mie cândva", a scris fostul președinte.

Donald Tump l-a acuzat, de asemenea, pe Powell că este „așa-zisul republican”, „întotdeauna rapid să atace alți republicani”, o critică pe care a adus-o adesea bărbatului care a fost primul afro-american care a ocupat funcția de șef al. Forțelor Armate, iar apoi secretar de stat.

Colin Powell a fost întotdeauna foarte critic față de Donald Trump. În 2016, a susținut-o pe Hillary Clinton împotriva miliardarului, iar patru ani mai târziu și-a anunțat decizia de a vota pentru Joe Biden, acuzându-l pe președintele republican că „minte tot timpul”.